U mnie natomiast podczas jazdy na wstecznym biegu nadmuch zaczyna szybciej chodzic,mimo iz mam np na 1.Dzieje sie tak tylko czasami.Spotkaliscie sie moze z czyms takim?
©koda Yeti wydłuży się o 60 mm
Zwiń
X
-
Podczas salonu samochodowego w Szanghaju Winfried Vahland, szef ©koda Auto ujawnił plany dotyczące nie tylko chińskiego rynku
Niespodzianka jest zapowiedź wydłużonej wersji Yeti, co ma poprawić komfort pasażerów zajmujących miejsca na tylnych siedzeniach. Model ten sprzedaje się o wiele lepiej niż pierwotnie planowano i liczba 50 tys. aut rocznie już zostanie przekroczona. Podobna sytuacja dotyczy Superba oraz Octavii.
©koda odnosi sukcesy nie tylko w Europie. Coraz ważniejszym rynkiem są Chiny, gdzie sprzedaż przekroczyła już 25 proc. rocznej produkcji. Jak się okazuje modele produkowane i montowane w Szanghaju są często lepiej wyposażone niż te sprzedawane w Europie.
Dla przykładu Superb i Octavia standardowo mają montowane diody w tylnych światłach zespolonych. Nie mają także dachowej anteny, która naklejana jest na tylna szybę, a w standardzie jest także radio.
Obecnie ©koda ma w Chinach 305 dilerów, którzy już w pierwszym kwartale 2011 roku sprzedali 54 tys. aut, co oznacza 27 proc. wzrost w porównaniu z analogicznym okresem minionego roku.
Najczęściej kupowane przez Chińczyków pojazdy mają barwę czarną, srebrną i białą. Zupełnie nie cieszą się zainteresowaniem samochody zielone i żółte (poprawiłem - Morgoth), które w tym kraju uznawane są za przejaw smutku.
(za autoinfo.pl)Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
-
-
Zamieszczone przez MorgothNajczęściej kupowane przez Chińczyków pojazdy mają barwę czarną, srebrną i białą. Zupełnie nie cieszą się zainteresowaniem samochody zielone i białe, które w tym kraju uznawane są za przejaw smutku.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihauto jak wreszcie z tym białym :niewiem
Spoko, na szczęście mam dane o kolorach na świecie, proszę oto Chiny :
Widać obrazek? Czyli trochę lubią
Dla porównania łacznie cały świat
i Europa
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Po co w ogóle walizki? Co to za jakieś utarte stereotypy, że auto ma być do wszystkiego? A może trzeba tylko wozić np. gości bez bagaży po puszczy, albo łąkach w Biebrzańskim Parku Narodowym, czy też po mieście, hę?Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz